bob hund

Första singeln från bob hunds nionde studioalbum ”0-100” (Adrian Recordings) som kommer 10 maj 2019 heter  ”Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli”. Slowgold, Sara Parkman & Samantha Ohlanders körar på låten, de sistnämnda spelar även stråkar. bob bund är också aktuella med Norden-turné.

Artist: bob hund
Singeltitel: Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli

“Livet börjar med ett skrik/vår kärlek helt unik”
– Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli, bob hund (2019)

Första singeln från bob hunds nya album ”0-100” är ett perfekt exempel på bandets förmåga att skapa en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet. En sorgsen låt där hoppen finns runt hörnet eller en hoppfull låt med sorgen som grundklang. Eller båda två samtidigt.

Thomas Öberg har som få andra en förmåga att vända ord, leka med uttryck och skapa sina egna. Han lyckas beskriva en tragisk, ganska trasig värld på ett närmast lekfullt sätt. En fantasirikedom som går igenom i musikens oväntade vändningar, melodier som sällan tar den givna vägen med alltid känns självklara.

“Immun mot magi kan du aldrig någonsin bli”
– Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli, bob hund (2019)

bob hund är ett band som kan skriva helt unik musik. Sex individer som inte passar in men som passar ihop och som tillsammans kan skapa magi. Låtar som när de är som bäst är genuint berörande och med sitt säregna anslag resonerar i något djupt allmänmänskligt. ”Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli” är en sådan låt.