Emil Jensen

Emil Jensen aktuell med ”En gemensam galning” – nytt album (26 oktober) och ny föreställning (turnéstart i Göteborg 2 november)! Dessutom släpper han en bok med samlade texter i höst.

Emil Jensen är en av våra mest angelägna röster – på album, i bokform, på scen och i radio.

Han har tidigare släppt sex album, gjort uppmärksammade Sommarprat och Vinterprat i Sveriges Radio och musikaliska samarbeten med Klara Söderberg och Iiris Viljanen. Han har fått ta emot mängder av priser genom åren, senast Evert Taube-stipendiet 2017 för sitt låtskrivande där motiveringen lyfte fram att han ”med stor omsorg och ömsint allvar använder de rimmade ordens kraft till att både trösta, roa och oroa.”

Under sommaren 2018 gjorde Emil bara ett par exklusiva spelningar på Dalhalla och Way Out West inför den kommande omfattande höstturnén med föreställningen ”En gemensam galning” och nya albumet med samma titel.

Förra turnén med ”Flyktpotatis” spelades för över 20 000 personer i publiken och avslutades på ett fullsatt Cirkus i Stockholm, och det är just Emils hyllade liveframträdanden som genomsyrar albumet ”En gemensam galning”, både i ljudbild och dramaturgi. Skivan har Emil producerat själv tillsammans med sina medmusiker och Daniel Bengtson i Studio Rymden.

– Jag ville att den här skivan skulle låta lite mer som vi gör på scenen. Därför är allt inspelat med vår lilla orkester, med få pålägg. På vissa låtar kör vi våra huvudinstrument, i form av cello, viola, slagverk och piano, på andra låtar spelar alla fyra synth. Och så har vi till stor del låtit våra gemensamma röster skapa ljudlandskapen som väver ihop låtarna.

Emil Jensens nya album tar sig an det gemensamma och ensamma, om våra mänskliga brister och skavanker, om normer, innanförskap och galenskap, om klimatförändringar, flykt och klass och inte minst kärlekshistorier i sjöväderprognosmiljö. ”En gemensam galning” är full av historieberättande, där låtarna är som noveller med egna små universum, som binds ihop av den röda tråden, hela tiden med engagemang och medmänsklighet i centrum.

I slutet av oktober släpper Emil Jensen också en bok med samlade texter, ”Var var det jag sa?” (Bokförlaget Forum).

Turné:

2 nov Göteborg, Stora teatern
3 nov Göteborg, Stora teatern
4 nov Göteborg, Stora teatern

7 nov Vara, Vara konserthus

15 nov Stockholm, Södra teatern
16 nov Stockholm, Södra teatern
17 nov Stockholm, Södra teatern
18 nov Stockholm, Södra teatern
22 nov Stockholm, Södra teatern
23 nov Stockholm, Södra teatern
24 nov Stockholm, Södra teatern
25 nov Stockholm, Södra teatern
29 nov Stockholm, Södra teatern
30 nov´Stockholm, Södra Teatern

1 dec Umeå, Idunteatern

7 dec Malmö, Malmö Live
8 dec Malmö, Malmö Live

PRESS:

VIDEO: