Svart katt

Debutalbum “När allt är över” ute nu.

Första singeln från kommande albumet va titellåten ”När allt är över”, kanske den mest drabbande singel man hört i år. På bara en minut lyckas de förmedla allt som är viktigt. Hjärtat exploderar som en popper. “När allt är över om inget finns kvar är jag glad att jag hade dig” – går refrängen och det säger egentligen allt om vad låten handlar om.

Andra singeln va låten “Håller ett öga på varandra”.
I Popmani säger de om låten:
– Den är lite annorlunda än de låtar vi gjort innan. Den är ju till exempel oändligt lång med våra mått mätt. Nästan tre minuter och tre verser hör ju inte heller till vanligheterna för oss. Texten handlar om en speciell person. Att hålla ihop och backa upp varandra. Och lyckan i att ha någon som gör det för dig oavsett om du alltid förtjänar det.

Tredje och sista singeln innan debutalbumet va låten “Slösa bort dagarna”.

– De bästa dagarna är de man slösar bort på inget särskilt alls, när man har hittat någon att göra det med, säger bandet om låten.

Läs intervju i HYMN: http://hymn.se/2017/10/13/svart-katt-manga-av-texterna-ar-valdigt-personliga/

Svart katt är melankolisk, intensiv och oförglömligt catchig poppunk från Stockholm, med rötter i Östersund.Tänk Radioactivity möter Liket lever. Låtarna hålls avskalade och kärnfulla utan onödiga upprepningar. Som Johnny Ramone sa “short songs for people who don’t have a lot of spare time”. De debuterade 2016 med EP:n Rosta sönder, som bandet först släppte själva och som sen gavs ut på vinyl av Rundgång Records och P.trash tidigare i år. Svart katt har sen starten turnérat flitigt runt om i landet och gjort sig ett namn som en explosiv liveakt och spelat med bl.a. Hurula och Death Valley Girls.

Svart Katt är Micke (trummor), Johan (gitarr, sång) och Robin (bas).

Debutalbumet ges ut av Adrian Recordings med vinylhjälp av Rundgång Records och tyska Sabotage Records och P.Trash Records.

PRESS:

VIDEO: