Agitator debuts today with the world’s greatest love song – Vem är du om du inte är min?

“We want to make songs that are brutal, beautiful and loving. They should also be songs that are good to listen to in the bathtub and on a sunny meadow in Nacka forum. They should be the world’s summeriest songs that can also be EDM. It’s important to have words like honkey tonk, Ringvägen, slader, laugh and God in the same song.”

One of the more talked about young new bands on Stockholm’s live scene has found a home. Today, September 8, Adrian Recordings releases the world’s first single with Agitator – Who are you if you’re not mine?

“Vi vill göra ett låtar som är brutala, fina och kärleksfulla. Det ska också va låtar som är bra att lyssna på i badkaret och på en solig äng i Nacka forum. Det ska va världens somrigaste låtar som även kan kallas för industri rock. Det är viktigt att ha med ord som honkey tonk, Ringvägen, äckligt ligg, sladdar, skrattar och gud i samma låt.”

Ett av de mer omtalade unga nya banden på Stockholms live-scen har hittat hem. Idag den 8 september släpper Adrian Recordings världens första singel med Agitator – Vem är du om du inte är min?

Artist: Agitator
Singel: Vem är du om du inte är min?
Label: Adrian Recordings
Släppdag: 8 september

Lyssna: https://aloaded.presave.io/t/agitator-vem-ar-du
Bandcamp: https://agitatorsthlm.bandcamp.com/track/vem-r-du-om-du-inte-r-min

Agitator bildades hösten 2021 av fem sjuttonåringar på samma gymnasium. De är nu 19 och tog precis studenten. De kommer från Stockholm och verkar i Stockholm och repar på Kungsholmen dit man kan ta en fin strandpromenad från Södermalm. Debutsingeln “Vem är du om du inte är min?” adderar till paletten med tysk kraut och new wave-ig gitarrdriven längtan. Agitator är helt enkelt så chosefria som bara ett band precis i början av något stort kan vara – idéerna flödar, känslorna flyger och varje rum dom befinner sig i kokar.

””Vem är du om du inte är min?” är världens största kärlekslåt. Låten är ett extremt monotont dunkande, på det minst monotont dunkande sätt som går. Vi har tagit vilken jävla generisk åttiotals- synthdepp-pop som helst och gett den trettio liter hederligt smattrande tyskt kokain. Tysk ingenjörskonst möter en David Lynchig kväll på Sydeuropas finaste uteserveringar. Med vindruvor i taket och en doft av oliver i luften går vågorna in och ut och in och ut till ett makalöst crescendo.

Bandet uppfanns på en fest i en rökfylld lägenhet bredvid en rondell. Vi har lyckats lura folk till att vi faktiskt spelar techno. Psykedelisk techno men vi spelar bara ljud som vi tycker låter fina. Vi blev ett new waveigt postpunk band som sjunger på svenska. Vi låtsas ogilla saker vi älskar. Vi gillar att bada. Vi gillar att ha en neonslinga i vår replokal så att det känns som att man är i Berlin. Före spelningar går vi runt i cirklar eller sitter ner medans Felix hoppar runt och försöker nudda taket till Tom Waits och Mintu.

“Vem är du om du inte är min?” är producerad av Joakim Lindberg i Aerosol Grey Machine Studio i Skåne.

Agitator är:
Felix Lindström
Vilgot Andersson
Tage Ruin
Jacob Setterberg
Stig Wrethed