Agitator releases kraut-goth-synth-indie-pop-techno hit “Stränder”

The debut single ”Vem är du om du inte är min?” was released on September 8 and was celebrated with a sold-out gig in Stockholm. Now the band follows up with the kraut-goth-synth-indie-pop-techno hit “Stränder”, which is released today, October 6.

“Om ”Stränder” vore en familj hade jag velat vara ingift. Allt för att komma nära det rosa ljus denna pop är. Med en fnittrande flygande synthgång blir ”Stränder” till den ultimata hångel låten 02.15 på Debasers sista kväll. Jag vet faktiskt inte hur mycket jag orkar skriva om texten och så, mer än att jag menar den, även om jag inte vet eller vill säga om nåt är sant. Lite integritet måste man väl få ha. Jag brukar varje dag gå på strandpromenader.”
– Felix Lindström, sångare och textförfattare Agitator

Debutsingeln ”Vem är du om du inte är min” släpptes 8 september och firades med ett utsålt gig på Reimersholmes Hotell i Stockholm. Nu följer bandet upp med kraut-goth-synth-indie-pop- techno-hitten ”Stränder” som släpps idag den 6 oktober.

Artist: Agitator
Singel: Stränder
Släppdag: 6 okt
Bolag: Adrian Recordings

Lyssna: https://outnow.io/t/strander-agitator

Agitator spelar tillsammans med Familjen på Debaser 3 november: https://debaser.se/kalender/?EventId=25875

Då och då dyker det upp band som vill definiera något. Sin samtid. En känsla. Ett sätt att ta sig igenom allt. Agitator är just ett sådant band, som inte drar sig för storslagna utsagor och gester som signalerar att mycket, utan motstånd förvandlas till mer. Agitator är ett klassiskt band, som träffats som ett klassiskt band gör: vänner i som umgås i grupp. På samma sätt som alla medlemmar för med sig sin specifika ingrediens till häxbrygdskitteln rör sig Agitators låtar i alla möjliga riktningar, organiskt pulserande. Bandet självt refererar till Joy Division, 22-Pisterpirkko, Kingston, techno, Olle Ljungström, The Cure och EBM.

Agitator bildades hösten 2021 av fem sjuttonåringar på samma gymnasium. De är nu 19 och tog precis studenten. De kommer från Stockholm och verkar i Stockholm och repar på Kungsholmen dit man kan ta en fin strandpromenad från Södermalm.

”Stränder”, likväl som kommande debutalbum är producerad av Joakim Lindberg i Aerosol Grey Machine Studio i Skåne.

“När låten skapades var det en sån fruktansvärd anrättning. En ylandane bas bakom en så oengegerad röst att balsameraren framstår som en muntergök. Men låten delades med bandet. Och en sen kväll, i Augusti tas ett telefonsamtal från Tage emot där han menar på att han har skapat ett av de vackraste synthljuden nånsin. Om jag inte haft ett samtal med gud hade jag inte trott det, men det ryktas om att tårarna rann genom lockar och ögonfransar när han skruvade på Korg synthens knappar. Jag lyssnade på ljudet som kom från Tages spetsiga fingrar och blev jätteglad. För jag visste att Tage hade skakat hand med Klaus Dinger. Kanske till och med delat en kyss med Florian. Med påläggen av en ylande gitarr och Town Called Malice-doftande drum and bass-pukor kan man inte göra annat än att gråta blod. För det är faktiskt en fin låt.”
– Agitator

Agitator är:
Felix Lindström
Vilgot Andersson
Tage Ruin
Jacob Setterberg
Stig Wrethed