Emil Jensen releases spoken word number as album teaser

Everyone who has seen Emil enthrall his audience live over the years has experienced his completely unique mix of music and wordplay, seriousness and comedy, personal and political. Now, for the first time, he is doing the same thing on record, The new album is a themed album about biological diversity, that is both a record and a book.

Emil Jensen kombinerar för första gången sånger och snack på skiva och i bok, och du kan förhandsbeställa redan idag i våran web shop.

Alla som sett Emil trollbinda sin publik live genom åren har upplevt hans helt unika blandning av musik och ordtrolleri, allvar och komik, personligt och politiskt. Nu gör han för första gången samma sak på skiva, ”Än susar skogen – sånger och snack”, ett temaalbum om biologisk mångfald, som är både skiva och bok släpps 24 november. Idag. 13 okt, släpps dessutom smakprovet “Tänk om det finns liv”.

Nya singeln ”Tänk om det finns liv” är första singeln med en talad text, en påminnelse om det snillrika livet på jorden, ljudsatt av Hanna Ekström och med fina animationer skapade av Nikki Schmidt.

Albumet släpps som en kombinerad CD och bok och kan förhandsbeställas här: adrian-recordings.myshopify.com/products/emil-jensen-an-susar-skogen-sanger-och-snack-bok-cd

De första 100 som beställer får den dessutom signerad.

Artist: Emil Jensen
Snack: Tänk om det finns liv
Släppdatum; 13 okt
Bolag: Adrian Recordings
Spotify:
iTunes:

Video:

Förutom sina åtta rosade album har Emil genom åren gjort sig känd för sina berörande Sommarprat, udda turnémetoder – senast per cykel – och hyllade föreställningar. Nu släpper han ett egensinnigt verk i en helt egen genre om den biologiska mångfalden, om den levande planet som så gärna vill ha kvar.

Emil själv om singeln:
Min mamma skulle röntga hjärnan förra hösten och på vägen dit var hon lite orolig. Och så sa hon till mig: ”Tänk om de inte hittar nåt!”
”Men det är väl bra?” sa jag .
”Ja, men tänk om de inte hittar nåt överhuvudtaget?”, svarade hon, som en påminnelse om det som ändå uppenbarligen fanns där. Och jag tänker att det är viktigt med små påminnelserapporter bland alla larmrapporter, oavsett om det handlar om våra hjärnor eller om vår kära planet. I den här nya singeln föreställer jag mig därför hur nån är på väg från ett tomt hör av universum och tänker sig Jorden på vägen hit.

Videon är gjord av Nikki Schmidt, som skapat den lite i samma anda som hon annars gör live scribing – när hon tecknar simultant till det hon ser och hör –vilket hon tidigare bland annat gjort på just Emils föreställningar.

Bilderna tar form efter hand och med Hanna Ekströms suggestiva ljudlandskap får texten ännu fler dimensioner.

Album och singelomslag är gjorda av Eva Ericsson.

Emil ska upplevas live: Det gör ni här:

29 nov: Scalateatern, Stockholm
1 dec: Pustervik, Göteborg
2, 3 dec: Reginateatern, Uppsala
5-10 dec: Victoriateatern, Malmö

Biljetter: unitedstage.se/artister/emil-jensen