New single from Ulf Stureson – Hockeykillar

With unmistakable presence and accentuated intense, Ulf Stureson lets us face autumn with a new single, both barren and sonorously brilliant. “Hockeykillar” is the kind of coming-of-age portrayal that only he can do.

Med omisskännlig närvaro och accentuerad nerv låter Ulf Stureson oss möta hösten med en ny singel, både karg och klangfullt glimrande. ”Hockeykillar” är den sortens uppväxtskildring som bara han kan göra. Samtidigt släpps även låten ”Momentum”.

Artist: Ulf Stureson
Singel: Hockeykillar
Släppdag: 22 sept
Bolag: Adrian Recordings

”Det var flickan ifrån granngården, min bästa vän, syrran och jag. Vi hängde ihop jämt och det var min vän som meddelade mig att jag var kär. Vi var hos flickan och drack varm choklad, dom andra satt i rummet bredvid medans jag låg i mörkret på hennes säng med hörlurar och lyssnade på Rod Stewart och Suicide och badade i självömkan. Det varade i ett år. Till sist sa min vän du måste berätta för henne så då gjorde jag det. Sen gick det över på några veckor.”

Med förflutet i hälsingeband som Traste & Superstararna och Traste Lindéns Kvintett inledde Ulf Stureson 1996 en solokarriär med det sorgkantade albumet ”I overkligheten”, numera ansedd som en svensk klassiker och tidigare i år släppt i demoversion. Därefter har Ulf släppt ytterligare fyra album, senast 2017 års ”Alfta förr och nu”.