Ulf Stureson releases single “Sorgenfri” from the upcoming album “VI” and announces tour dates

The album, ”VI”, that will be released on January 26, is about some turbulent years and a love story. On the new single he went to Malmö and longing for a less responsible time. This spring, Ulf is doing a tour that starts at Pustervik in Gothenburg on March 13.

Ulf Stureson släpper singeln ”Sorgenfri” från kommande albumet ”VI” och utannonserar turnédatum i vår. Ulf Sturesons sjätte album är betitlat ”VI”. VI som i sex och VI som i Vi.

Skivan, som släpps 26 januari, handlar om några turbulenta år och en kärlekshistoria.
På nya singeln därifrån sjunger han om ”Sorgenfri” och längtan till en mindre ansvarsfull tid.
I vår gör Ulf en turné som inleds på Pustervik i Göteborg 13 mars.

Förhandsbeställ Ulfs kommande album på vinyl här: https://adrian-recordings.myshopify.com/products/ulf-stureson-vi-vinyl

Spotify: https://open.spotify.com/album/4Re7ZkLwrUXoaLFUG8CIfC
Bandcamp: https://ulfstureson.bandcamp.com/track/sorgenfri

Ulf Stureson om låten:
”Sorgenfri gjorde jag i Malmö. Hade bokat ett Air bnb för att göra låtar och komma bort lite. Jag är helt sönder. Plågad av skuldkänslor, inre domare och bödlar som skrek SÅ FÅR MAN INTE GÖRA! Vad har du gjort mot BARNEN? DÅLIGA DÅLIGA ULF – DET ÄR DITT FEL! Längtade tillbaks till en sorglös tid utan ansvar, när man kunde glömma alla bekymmer för en sommarkväll åtminstone.”

Ovetande om det skrev Lina Selleby (Twiggy Pop från Doktor Kosmos) och Ulf Stureson låtar om varandra på varsitt håll.
Låtar som utgör grundbulten på deras respektive nya skiva ”Lyckan” och ”VI” (båda släpps 26 januari).
Sedan blev de ett par på riktigt.
Och sedan blev Lina sjuk. Två tumörer hade satt sig på hjärnan. Och där är vi nu.

Men låtarna handlar alltså om tiden dessförinnan, från tiden medan Ulf och Lina fortfarande var två ensamma människor som satt i samma kontorslandskap och började skicka låttexter och dikter till varann utan att riktigt våga prata om vad de egentligen innehöll. De låtsades prata om komposition och form, men i smyg rodnade de åt varandras utlämnande berättelser om sex, ensamhet och längtan.

– Låtarna på ”VI” är mitt sätt att försöka få rätsida på saker och förklara för mig själv antar jag, säger Ulf. Det kändes som när jag gjorde ”I overkligheten”, min första skiva. Jag var i nån slags chock och försökte förstå vad jag ställt till med.

– Det är svårt att beskriva en kris. Det är som att man får känslor man inte visste fanns. Det är skuld, skam, vrede, rädsla och sorg i en enda röra. Jag hade inte haft kontakt med mina känslor som det heter, skulle inte kunnat berätta hur jag kände mig om jag så haft en pistol mot tinningen. Jag var avstängd, gick som en zombie och gjorde mina sysslor. Räddningen blev Lina. LivLina. Vi var ju både musik- och jobbkollegor som träffades varje dag och lärde känna varann på ett vardagligt sätt. Vi tydde oss till varann, sen blev det mer och mer och det sipprade in i låtarna som en gryende kärlekshistoria.

Turnédatum:
13/3 Göteborg, Pustervik
14/3 Malmö, Babel
16/3 Stockholm, Kulturhuset Stadsteatern

Biljetter: https://www.unitedstage.se/artister/ulf-stureson/

Med förflutet i hälsingeband som Traste & Superstararna och Traste Lindéns Kvintett inledde Ulf Stureson 1996 en solokarriär med det sorgkantade albumet ”I overkligheten”, numera ansedd som en svensk klassiker och tidigare i år släppt i demoversion. Därefter har Ulf släppt ytterligare fyra album, senast 2017 års ”Alfta förr och nu”. 26 jan släpps hans sjätte album “VI”.