Alice Boman re-visit her iconic track “Waiting”

This new rendition is elevated by Norwegian musician and composer Daniel Herskedal whose evocative arrangements add a fresh and enchanting dimension. Together, they have crafted a track that seamlessly blends Boman’s ethereal vocals with Hersekdal’s expressive instrumentation.

Artist: Alice Boman feat. Daniel Herskedal
Singel: Waiting (II)

Lyssna: https://found.ee/alice-boman-watingii

8 maj 2013 skickade Adrian Recordings ut en ”pressrelease” som började såhär:

“Efter att spenderat våren med att jobba stenhårt med utgivningar med VED, MF/MB/, This Is Head och Den svenska tystnaden var vi ganska slutkörda och letade verkligen inte efter något nytt att ge ut men…. En dag kom Emil på Studio Möllan med en tjej som han tyckte att vi skulle lyssna på. Vi har egentligen inte tid att lyssna på demos men vi gjorde ett undantag….. och tiden stannade.”

Tjejen i fråga hette Alice Boman och låten vi fick höra hette ”Waiting”. Låten hade hon spelat in själv hemma med den enklaste av utrustning, som ett memo för att komma ihåg hur låten gick. Tanken va att hon vill spela in den ”på riktigt” i en studio, men vi ville släppa den som den va, motvilligt gick hon med på det om vi lovade att vi skulle spela in den i studio också. 8 maj skickade vi ut en SoundCloud-länk där världen för första gången kunde höra Alice Boman, och världen lyssnade. Aldrig tidigare, eller efter, har en låt av sig själv spridits ut över världen och in i folks medvetande på ett sånt organiskt sätt, från Adrian. 11 år senare har vågen inte avstannat. Låten, och Alice hemmainspelning, har sedan dess streamat miljontals gånger och varit med i otaliga serier såsom Transparent, Glue, Bloodline, The Mist, Good Girls, och nu senast Netflix succéserie Baby Reindeer.

Låten hamnade sedan tillsammans med andra hemmainspelningar på Alice debut-EP som fick namnet just ”Skisser”.

8 maj 2024 exakt 11 år, på dagen, efter det där inledande mailutskicket, släpps nu ”Waiting (II)”. En ny version och tolkning skapad tillsammans med den norska musikern, kompositören och tubaspelaren Daniel Herskedal, vars suggestiva arrangemang tillför en förtrollande dimension. Tillsammans har de skapat ett verk som sömlöst blandar Alice eteriska sång med Hersekdals uttrycksfulla instrumentering. Allt sedan känsligt med-producerat och mixat av Tom Millbourn Malmros till ett nytt rikt och atmosfäriskt djup.

Med “Waiting (II)” befäster Alice Boman sin position som den fängslande musikalisk berättare hon är, och erbjuder en gripande reflektion över tidens gång och musikens varaktiga kraft att framkalla känslor. När hon fortsätter att förtrolla publiken med sina drömska melodier och introspektiva lyrik, står hennes senaste release som ett bevis på hennes gränslösa kreativitet och konstnärliga vision.