Finally on vinyl – Jonas Lundqvist – Den okända floden

As of today the vinyl version of Jonas Lundqvist’s classic album – Den okända floden – is available.

Jonas Lundqvists album ”Den okända floden” har sedan den släpptes 2022 blivit en av Jonas absolut populäraste album. Den har dock inte funnits på vinyl … förrän nu!

Vinylen kommer med en innepåse med tryckta texter. 

Albumet är en självutlämnande temaskiva om att förlora sig själv och sin familj – den man kommer ifrån och den man skaffat. Albumet innehåller klassiska låtar som ”En dikt, en bok, ett band” och ”Charlotte” m.f.

Artist: Jonas Lundqvist
Titel: Den okända floden
Katalognummer: ar12″ 401
Släppdatum: 10 maj

A:
1 Eldarna tänds (prolog)
2 En klassisk bok
3 En dikt, en bok, ett band
4 Charlotte

B
1. Den okända floden
2. Om gud har en plats
3. Onda saker
4. Elisabeth
5. Slicka dina läppar

Det är en live i studion-inspelad skiva präglad av otillräcklighet, flykt och dåligt samvete men samtidigt också mer ömsint än vad vi är vana vid från den här artisten.

”Den okända floden” är en temaskiva om att förlora sig själv och sin familj – den man kommer ifrån och den man skaffat.

– Det var aldrig tänkt att bli en temaskiva men det var till musiken jag vände mig. Jag skrev om det som dog och jag skrev för tröst, jag skrev för att få syn på mig själv, jag skrev för att slippa mig själv, jag skrev för att jag är en liten jävla fjant och jag skrev för att om Gud kommer ner…

Ska man vara mer specifik är det en lika ömsint som botfärdig sångcykel kretsandes kring de tuffa stunderna i livet, när du måste konfrontera känslor av otillräcklighet och dåligt samvete. För Jonas Lundqvist blev det här tydligt när han själv genomgick en separation och i samma veva först förlorade sin pappa och därefter fick se sin mamma insjukna i Alzheimers. 

Där texterna på ”Den okända floden” drar åt det introspektiva är musiken på sedvanligt Jonas-vis utåtriktad och direkt. Den här gången dessutom huvudsakligen live i studion-inspelad utan omtagningar, pålägg och tålamodsprövande väntan.

Missa inte Jonas live:

11 maj: Slaktkyrkan – Stockholm

9 juli: Kackelstugan – Öland

17 juli – Wine Mechanics – Göteborg