New single from ior, taken from upcoming self-titled debutalbum, out now

After a long break from David & the Citizens, David Fridlund is finally back in Sweden with new music, now in Swedish.

Efter ett långt uppehåll från David & the Citizens, är David Fridlund äntligen tillbaka i Sverige med ny musik på svenska.
Artist: ior
Singel: Frölunda Torg
Släppdag: 12 april
Från kommande självbetitlade debutalbumet som släpps 31 maj.
Förhandsbeställ vinyl: https://adrian-recordings.myshopify.com/products/ior-ior
”På något sätt var vi redan sammanlänkade långt innan vi träffades.
Det finns ett lugn emellan oss.
Känslor som musik, som någon slags energi.
En eftermiddag på Frölunda torg, den där sången i lurarna, folk överallt. Och känslan av att  vara så fri som jag någonsin varit, känslan av att sväva fritt, utan måsten.
Att hitta lugnet och tystnaden mitt i orkanens öga.”

– David Fridlund – ior
Efter ett långt uppehåll från David & the Citizens, är David Fridlund äntligen tillbaka i Sverige med ny musik på svenska. Nu släpper han ett självbetitlat album med sitt nya band ior där han bearbetar sin tid i USA, ett destruktivt förhållande och flykten därifrån.

David Fridlund reste sig ur ruinerna av sitt havererade liv i USA där han hamnade 2009, då hans band David & the Citizens splittrats med buller och bång. Men en återförenings-spelning för Citizens på Malmöfestivalen vände hans liv och med ny luft under flygplansvingarna återkom han till Sverige för att idag bo i Göteborg.

ior spelar någon slags indierock, fast med en tydlig popådra som inte går att undgå. Det låter kanske inte riktigt som något annat, men för den som gillar popmusik med nerv och välskrivna texter, skrammel och utsnitslade gitarrmelodier kommer ior vara ett välkommet nytillskott på den svenska musikscenen.

”Det är enkla melodier där fokus alltid ligger på berättelserna som texterna förmedlar; som dagboksanteckningar/berättelser och tankar om uppbrott, kärlek, livsglädje och eufori.”

Bandet ior är från Göteborg och består förutom David Fridlund från David & the Citizens av Daniel Fridlund Brandt, David Bergström och Mathias Engwall som återfinns i band som Kid Down, Joel Alme, European Sons, Llawgne, New Moscow mfl.

Live:
4 maj: Adrian Label Night – Reimersholme Hotel – Stockholm – Biljetter: HÄR
19 juli: Upperud 9:9 Hotell