With today’s new single Agitator announce their debut album

“Alla som jag kände dom försvann så jävla snabbt” is the third single from Stockholm new rock sensation Agitator’s upcoming debut album. The album is called “Jag trivs bäst där du är” and is out Feb 2rd.

Agitator är ett klassiskt band, som träffats som ett klassiskt band gör: vänner i som umgås i grupp. Kanske i en replokal i en källare på Kungsholmen, kanske på ett skakande tåg genom Östeuropa. På samma sätt som alla medlemmar för med sig sin specifika ingrediens till häxbrygdskitteln rör sig Agitators låtar i alla möjliga riktningar, organiskt pulserande. Bandet självt refererar till Joy Division, 22-Pisterpirkko, Kingston, Techno, Olle Ljungström, The Cure och EBM.

Den 22 november släpps tredje singeln ”Alla som jag kände dom försvann så jävla snabbt” tagen från Agitators kommande debutalbum ”Jag trivs bäst där du är” som landar den 2 februari.

Artist: Agitator
Singel: Alla som jag kände dom försvann så jävla snabb

Spotify: https://open.spotify.com/album/6jhigZPKCUgWEaW3mmq9AT?si=9EkdhXxYQ2mLAgTlHVMhoQ
Bandcamp: https://agitatorsthlm.bandcamp.com/track/alla-som-jag-k-nde-dom-f-rsvann-s-j-vla-snabbt

Video: https://youtu.be/xt-omC8O3DY?si=Z4yIpcTJ2O54E9Wf
I regi av bandmedlemmarna: Tage Ruin och Felix Lindström.

Förhandsbeställ kommande debutalbum på vinyl här: https://adrian-recordings.myshopify.com/products/agitator-jag-trivs-bast-dar-du-ar-vinyl-12

”En Colt 19 avfyrar denna låt och plötsligt ligger alla döda. Syntharna blixtrar med intensiteten av en fransk barberare och allt står stilla. ”Alla som jag kände dom försvann så jävla snabbt” skrevs under Agitators första rep någonsin den 20:e september 2021. Både text och musik är en exakt kopia av de fem första minuterna vi spelade tillsammans. Låten är vår början och vårt manifest.”

Sedan debutsingeln “Vem är du om du inte är min” släpptes – för bara två månader sedan – har bandet signat med Luger, spelat support till akter som Familjen, Solen och Terra intervjuats av SVT / PSL samt fått fina omnämnanden i GAFFA och Nöjesguiden.

Agitator är så chosefria som bara ett band precis i början av något stort kan vara – idéerna flödar, känslorna flyger och varje rum dom befinner sig i kokar.

Kommande spelningar: Fler tba.
25 nov Malmö, Plan B (med Terra)
28 nov Norrköping, Kulturkvarteret Hallarna
27jan Malmö, Grand (med Svart katt)